Jump to content
Sign in to follow this  
-INSqs. 🧡

Curiozitati despre faraoni

Recommended Posts

Cuvantul faraon apare in vocabularul egiptean spre sfarsitul primului mileniu .El semnifica Per Aha „marea casa” ,nume care se va perpetua in Imperiul Otoman prin ” Sublima Poarta ” .

 

Stiati ca ?

Forma cea mai veche a filosofiei chineze este reprezentata de ” Cartea Oracolelor ” – I Ging .Scopul acestei filosofii este de a dezvolta o viata armonioasa prin intermediul intelepciunii.

Stiati ca ?

Magna Charta ,impusa regelui Ioan ,in anul 1215 ,de catre baronii englezi ,este primul document al libertatii . Acesta continea  o lista de libertati pe care regele a promis sa nu le incalce .Conform Chartei ,”omul liber” era persoana care nu putea fi intemnitata sau deposedata de averea sa ,decat in urma unei judecati bazate pe „legea pamanteasca „.

Stiati  ca ?

In revolutia de la 1789 ,din Franta ,oamenii au luptat pentru „libertate,egalitate si fraternitate „,nazuind sa se manifeste ca o forta capabila sa se autoguverneze ,adica sa adopte decizii in probleme de interes public .

Stiati ca ?

Fondatorii S.U.A. au dorit ca in tara lor cetatenilor sa li se garanteze libertatea. In acest scop au inclus in Constitutie ” Declaratia Drepturilor Omului ” ,astfel incat nimeni sa nu poata atenta la libertatea unei persoane fara ca ,prin  aceasta ,sa nu se incalce legea fundamentala .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.