Jump to content
Sign in to follow this  
jxN # J u m p

Curiozitati despre broccoli

Recommended Posts

Mult timp broccoli nu s-a aflat printre legumele mele preferate. Însă, de când am început diversificarea alimentaţiei fiului meu pot spune că am diversificat şi propria alimentaţie, şi sunt sigură că multora dintre voi vi s-a întâmplat la fel. Pe principiul: niciodată nu este prea târziu, trecerea la un stil de viaţă şi o alimentaţie sănătoase poate fi făcută la orice vârstă.


Ştim despre broccoli că face parte aceeași familie de legume cu varză și conopida dar şi că este plin de vitamine, minerale, fibre, un aliment ce nu trebuie să lipsească din alimentaţia copiilor, dar şi a adulţilor. Sunt multe lucruri de spus despre broccoli, mai ales pentru că are o istorie ce merge până acum mai mult de 2000 de ani, când era cultivat în zona de est a Mediteranei şi era leguma preferată a romanilor.

Iată câteva lucruri interesante despre broccoli:
1. Broccoli a început să fie comercializat în America de Nord abia spre finalul anilor 1920, fiind cultivat de imigranţii italienti. În prezent, SUA este în prezent cel mai mare producător din lume. Se pare că le cam place broccoli!

2. Broccoli conţine un compus (diindolylmethane) recunoscut pentru capacitatea de a preveni afecţiunile virale şi bacteriene, dar şi de a combate anumite forme de cancer.

3. Denumirea de broccoli vine din cuvântul latin brachium, adică creangă. Nu-i de mirare, din moment ce asemănarea cu un copac în miniatură este evidentă.

4. Coroana legumei este formată din mulţi muguri mici, gata să înflorească. Prin urmare, dacă nu este cules la momentul potrivit, broccoli se transformă într-un buchet de flori galbene.

5. Unul dintre cele mai importante aspecte ale sale este conţinutul de acid folic şi vitamina C, ambele având un rol impotant în diviziunea celulară, motiv pentru care este un aliment ideal pentru femeile însărcinate.

6. Broccoli înseamnă sănătate pentru oase, pentru că este legumă cu cel mai amre conţinut de calciu. Mai mult, cantitatea mare de vitamina C pe care o conține broccoli ajută organismul să absoarbă mai eficient fierul și calciul oferit de această legumă verde.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.