Jump to content
Sign in to follow this  
I'm Infinite

Google Photos introduce opţiune pentru etichetare manuală a pozelor, cu anumite restricţii

Recommended Posts

Google Photos este deja una dintre cele mai bune soluţii pentru organizarea colecţiilor personale de poze în albume uşor de urmărit şi administrat. Însă ca orice produs, modul de funcţionare şi experienţa oferită utilizatorilor este în continuare perfectibilă.

 

Spre exemplu, funcţia de etichetare automată a pozelor funcţionează doar în măsura în care Google „ştie” deja despre ce şi cine e vorba în fiecare poză, în practică apărând numeroase situaţii în care utilizatorii Google Photos ajung să trieze manual sute de poze încercând să găsească o persoană anume.google-photos-3.jpg?height=355&width=640

 

Utilă şi pentru situaţiile în care anumite feţe din imagine nu au putut fi identificate automat deoarece persoana respectivă pur şi simplu nu privea directă către cameră la momentul respectiv, etichetarea automată funcţionează cu anumite restricţii, impuse de Google pentru a preveni abuzarea acestei funcţii. Spre exemplu, vei putea eticheta o persoană din imagine numai dacă algoritmii AI folosiţi de Google au stabilit deja că aceasta este într-adevăr o persoană sau animal, nu un obiect oarecare de care vrei să „legi” numele cuiva. Acolo unde este permis, veţi putea să editaţi şi să adăugaţi etichete noi.

 

Pentru etichetarea manuală a unei poze, atingeţi şi folosiţi o comandă swipe pe poza dorită pentru accesarea cu opţiuni suplimentare. Alternativ, foloseşte o dublă-atingere pe poza dorită şi activează simbolul cu trei punctuleţe apărut în colţul imaginii.

 

Dacă funcţia pentru etichetare manuală a fost activată pe dispozitiv, vei vedea simbolul creion apărând dreapta rubricii „People”. Apăsând pe această pictogramă vei putea edita după bunul plac şi tag-urile atribuite deja pozelor din albume.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.