Jump to content
Sign in to follow this  
jxN # J u m p

Curiozitati despre Emotii

Recommended Posts

Emoțiile umane s-au dovedit a fi cel mai dificil lucru pentru a fi studiat de oamenii de știință pentru că ele nu se regăsesc la nivel global, ci tind să existe individual, în funcție de individ și de percepția acestuia. Unele zone ale creierului tind să fie supuse unor bombardamente în clipa în care diverse evenimente se petrec și altfel, emoțiile devin atât de relative.

Oamenii de știință au efectuat diverse studii cu privire la emoțiile umane și au stabilit că sunt atât de complexe încât pot schimba dramatic viața unui om.

 

Emoțiile negative

 

Se crede că o viața presărată doar cu o gândire pozitivă este benefică, în timp ce emoțiile negative aduc doar ghinion și atrag alte trăiri malefice. Lucrurile nu stau chiar așa pentru că emoțiile și gândurile negative joacă un rol important în menținerea sănătății mintale. Cel mai important aspect subliniat de oamenii de știință al emoțiilor negative este că ne ajută să evaluăm anumite greșeli făcute în trecut și astfel le putem evita pe viitor. De asemenea, chiar și pericolul este evaluat cu ajutorul acestui tip de emoții. Vă imaginați ce se putea întâmpla dacă omul nu era capabil să evalueze potențialul pericol?

Cei mai mulți dintre oameni au senzația că atunci când sunt nervoși soluția este să se controleze. Nimic mai fals ar spune cercetătorii, pentru că au reușit să demonstreze că exprimarea emoțiilor negative prelungește viaţa cu cel puțin 2 ani.

 

Sarcasmul te face mai inteligent și atractiv

 

Se pare că sarcasmul este cel care sporește inteligența omului. Cu cât glumele sunt mai sarcastice cu atât creierul se dezvoltă mai bine și astfel și creativitatea este pusă în practică.

În 2011 a fost efectuat un studiu cu privire la sarcasm și concluziile au fost de-a dreptul uimitoare pentru că este nevoie de diferite niveluri ale inteligenței pentru a percepe un mesaj sarcastic. Omul, pentru a recunoaște un mesaj sarcastic, are nevoie de înțelegerea experienței interlocutorului. Creierul este supus unui joc al inteligenței din care trebuie extras doar sensul pozitiv. Doar cei lipsiți de inteligența nu pot percepe sarcasmul și ajung să emită enoții negative sau chiar supărări.

 

Prezicerea viitorului cu ajutorul emoțiilor

 

Cercetătorii de la Universitatea Columbia au introdus în vocabular o nouă expresie, prezicerea viitorul cu ajutorul emoțiilor. Acest fenomen se referă la oamenii care au încredere și înțeleg cu adevărat ceea ce simt. Principiul este încă neînțeles pe deplin, dar se referă la momentul în care oamenii simt ceea ce se va întâmpla și de aici se poate prezice viitorul. Se mai cunoaște și faptul că subconștientul omului deține numeroase informații despre viitor, iar acestea pot fi transformate în sentimente. Doar cei care au încredere în ceea ce simt pot experimenta aceste senzații.

emotii

Mirosul ne influențează comportamentul

 

Se cunoaște faptul că uneori asociem amintirile plăcute sau cele mai puțin plăcute și cu anumite mirosuri. Chiar dacă anumite evenimente trecute par uitate, atunci când ne întâlnim cu un anumit miros, subconștientul nostru declanșează anumite amintiri. Dacă ele sunt negative, atunci și comportamentul va fi unul brutal, iar dacă sunt pozitive atunci ne vom comporta în consecință.

Emoțiile pozitive

 

Specialiștii sunt de părere că cea mai mare emoție pozitivă este dragostea, care este caracterizată ca fiind o rezonanță de micro-moment pozitiv. Atunci când experimentăm aceste momente, creierul emană mai multe substanțe care ne fac să credem că ne-am îndrăgostit. Aceste substanțe sunt vasopresina și oxitocina, care acționează asupra întregului organism și astfel se naște dragostea. Cu toate că ea nu există în realitate, sau este doar un impuls al creierului, organismul resimte momente de plăcere. Straniu sau nu același procedeu se petrece și la animale, care după împerechere nu mai resimt nicio atracție. Oare de ce ne place să credem că suntem mai avansați decât animalele?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.
Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.