Jump to content

Un gigant IT cu o vechime de 109 ani se va separa în două companii


GEORGIANA ☽
 Share

Recommended Posts

Una dintre cele mai vechi companii de tehnologie din lume, gigantul IT International Business Machines Corp (IBM), se va separa în două părți în 2021.

IBM, cu o vechime de 109 ani, va separa partea de cloud computing și tehnologii AI, care înregistrează o creștere accelerată, de afacerile sale tradiționale, potrivit Reuters.

Compania a anunțat că va lista pe bursă divizia, care oferă servicii de infrastructură IT pentru 4.600 de clienți din 115 țări. Numele noii entități nu a fost anunțat.


Firma va avea 90.000 de angajați, iar structura ei va fi prezentată peste câteva luni.

IBM are peste 352.000 de angajați, iar separarea va costa aproximativ 5 miliarde de dolari.

Investitorii au primit bine anunțul făcut de CEO-ul IBM, Arvind Krishna, iar prețul unei acțiuni a crescut cu 5,98% în ședința de tranzacționare de ieri. Krishna este cel care a orchestrat achiziția Red Hat de anul trecut, în valoare de 34 de miliarde de dolari.ibm-stock.jpg

Compania crede că soluțiile bazate pe inteligență artificială și cloud vor reprezenta mai mult de jumătate din veniturile sale în viitorul apropiat.

IBM a anunțat că așteaptă, în cel de-al treilea trimestru al acestui an, venituri de 17,6 miliarde de dolari, în linie cu estimările analiștilor.

 

IBM a dezvoltat un computer de dimensiunea unui bob de orez

Link to comment
Share on other sites

lll
Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.