Jump to content

PasS10N

Member
 • Content Count

  31
 • Donations

  0.00 EUR 
 • Joined

 • Last visited

 • Points

  0 [ Donate ]

1 Follower

About PasS10N

Recent Profile Visitors

158 profile views
 1. Ştiaţi că Una din cele mai curioase şi rare maimuţe din lume este cea denumită mustaţa regală? Această maimuţă este atât de mică, încât încape într-o palmă, în schimb are nişte mustăţi foarte mari
 2. dovada ca nu ti a mers wg in ziua respectiva ? un ss ceva ? PRO unban de data asta.
 3. asteptam sa vedem ce zice si adminul
 4. Marea Moarta este cea mai sarata mare din lume, cu o concentratie de sare care depaseste aproape de zece ori concentratia de sare dintr-o mare normala (uzual, in apa de mare se gasesc aproximativ 35 de grame de sare la litru). Marea Moarta este atat de sarata, incat corpul uman pluteste pe suprafata apei, fiind celebre pozele cu oameni care stau pe spate, in apa si citesc diverse carti. In Marea Moarta nu traiesc pesti, apa acestei mari fiind mult prea sarata pentru dezvoltarea vietii. Totusi, anumite bacterii si plante rezista si in acest mediu ostil. Marea, cu o suprafata de doar 600 de km2, este alimentata cu apa doar de raul Iordan si este o mare inchisa, nu are deschidere la vreo alta mare. Nivelul crescut de salinitate al apei este explicata prin evaporarea intensa datorata situarii acestei mari in Desertul Iudaic, masuratorile dovedind faptul ca marea se afla in pericol de secare. In trecut, oglinda apei era la 396 de metri sub nivelul marii (nivelul de referinta), in prezent acest nivel depasind 400 de metri sub nivelul marii. In plus, apa raului Iordan este din ce in ce mai mult folosita de Israel si Iordania, ca sursa de apa potabila, fapt care accelereaza cresterea salinitatii si secarea marii, in timp.
 5. Stiați că? Populația Chinei, cea mai mare din lume, reprezentând mai mult de 20% din populația globului.
 6. Stiați că? Lungimea Dunării este de 2.858 de km, curgând prin 10 țări, 4 capitale de stat și a doua ca mărime din Europa, după Volga. Lungimea este masurată de la izvoarele din Germania, din Munții Padurea Neagră și până la vărsarea în Marea Neagră, în Romania și Ucraina.
 7. Stiați că? Cea mai apropiată stea de Pamant este Proxima Centauri aflată la 4,23 de ani-lumină, adica 25 de milioane de milioane de km distanța de Soare. Asta înseamnă, că dacă am avea o nava spațiala care ar calatori cu 50.000 de km pe oră, ne-ar trebui 88.000 de ani ca să ajungem la ea.
 8. Stiati ca, de-a lungul vietii, omul se hraneste circa 4 ani ?
 9. Stiați că? România se află în topul primelor 10 ţări din Europa care au introdus automobilul în circulaţia rutieră
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.